Pandemin bjuder på möjligheter

13.03.2021

Ingen kan ha undgått utbredningen av Corona-viruset och dess påverkan på vår vardag. Hårda restriktioner har gjort att många företag tvingas stänga igen sin affärsverksamhet när kundunderlaget sviker.

Pandemin bjuder på möjligheter
Pandemin bjuder på möjligheter

De branscher och produkter som går bra i tider som dessa är är livsmedelsbutiker, apotek, kosmetiska produkter, alkohol, vapen och begravningsbyråer. I efterverkningarna av detta kommet det att öppna upp sig affärsmöjligheter för den som håller ögonen öppna. Många företag kommer under krisens gång att duka under och ansöka om konkurs. Flera av dessa har stora varulager och annat av värde som kommer att slumpas iväg för struntsummor. Det mest fördelaktiga är oftast att lägga ett bud på hela konkursboet innan allt av värde läggs ut på diverse auktionssajter. Det beror förstås på vilka förutsättningar det finns för att avyttra eller använda de värden man förvärvar. Man kan också lägga bud på specifika delar av ett konkursbo. 

Många har byggt sina förmögenheter genom att vara opportunistiska i kristider. Genom att mer aktivt under dessa tider leta efter intressanta affärsmöjligheter ökar chanserna mångfaldigt för riktigt goda affärer.   

Läs mer